La classe de 2n C curs 2010-2011

MOLTES VIVÈNCIES, AMISTATS I RECORDS D'UN BON CURS.

Ací vos deixe l'inici de la nostra pel·lícula, pel·lícula que ens ajudarà a recordar-nos i també a fer memòria d'aquest magnífic curs. Moltes gràcies a tots i no canvieu mai, perquè valeu milions!

LA FESTA DE FI DE CURS

El passat dijous 23 de juny gaudirem al pati de l'escola nova amb un gran munt d'activitats que ens proposaren els majors de 6é per tal que els recordàrem amb molta estima. Entre elles vam ballar una estona, férem carreres de sacs, jugàrem a la cadireta.... Tot va acabar amb un gelat fresquet, ja que ens havíem acalorat, les actuacions de les xiquetes de 6é i unes grans abraçades entre tots nosaltres, ja que l'any que ve passem de curs i no estarem més junts. Entre llàgrimes, besades i abraçades acomiadem el curs fins l'any que ve, ja en tercer.

Bon estiu, estudieu molt i BESOS ben grans per a tots!


EL REQUINT


Si mireu més endaval trobareu una notícia que també parla del requint, ja que la nostra companya Mª Amparo ens va voler informar de la història i característiques d'aquest instrument de vent. 

Ara ha ant més enllà i ens l'ha portat a classe, on hem aprofitat per veure'n les parts, la canyeta simple i el més important, escoltar-lo amb una gran admiració. 

Mª Amparo va estudiar molt i ens ho ha demostrar en les cançons tan ben tocades que ens va portar. Però, va anar més enllà i va tocar per a la resta de companys de segon.
Molt bé Mª Amparo! Tots esperem que sigues una gran músic i continues fent-nos passar uns ratets tan agradables!

LA FESSOLERA


Com bé recordareu, al trimestre passat plantàrem unes llavoretes (cadascú del que va voler) per tal d'experimentar i observar-ne el creixement de la tija, les fulles i els arrels.
La nostra companya Ainara, com ja ha fet moltes vegades, ens ha sorprés portant-nos a classe unes fotografies de la seua fessolera. Ella va deicir transplantar-la  a una masseta i s'enrecorda de regar-la tots els dies. Veritat que està d'allò més bé continuar la tasca de l'escola a casa?

Molt bé Ainara, eres un gran exemple!

Regant la planteta

1 canya sosté la tija.


ENS VISITA PUPI

A la pàgina principal d'aquest blog ja tenim redactat tot el que va succeïr amb la visita de la mascota dels nostres llibres ,Pupi. També tenim les fotografies, però tornem a posar-les ací perquè pugueu identificar-se més ràpidament. 


COSES QUE SABEM DE LA TERRA

A final d'aquest segon trimestre hem estat estudiant a l'àrea de coneixement del medi el planeta Terra, el Sol i la Lluna. Tots els xiquets i les xiquetes de la classe de 2n C han aprés moltíssim i han mostrat una gran curiositat per aprendre, ja que desconeixien molts conceptes treballats. Pot ser el que més els ha impressionat ha sigut que el Sol és una estrela, justament la que més aprop tenim del planeta Terra. 

Tan ha sigut la seua dedicació que en el temps lliure que han disposat per a lectura o el dibuix, molts s'han dedicat a reproduir el moviment de la Terra, el Sol i la Lluna en un full en blanc, aprofitant així també per repassar els conceptes.


Una vegada fet el control i tot se'ls hauria de donar un EXCEL·LENT, ja que tots han assolit amb molt d'èxits els continguts treballats. Molt bé!!!  

Ací baix vos deixem una mostra d'alguns dibuixos que han realitzat al voltant d'aquest tema.
 


PEGA'T UN CAPBUSSÓ!

A la classe de 2n C ens hem aprés una poesia que tracta sobre la lectura. Aquesta és de Fina Girbés, una escriptora nascuda a Algemesí. Ens ha agradat tant que hem volgut compartir-la amb tots vosaltres. Esperem que us agrade!

PEGA'T UN CAPBUSSÓ!

Submergir-se en la lectura 
és d'allò més divertit.
Quan comença l'aventura, 
el temps passa en un bufit.

Pots viure en palaus de marbre, 
una princesa pots ser
i tu mateixa pots véncer
un gegant ferotge i cruel.

Siga de nit o de dia, 
en qualsevol estació, 
en aquest mar tan fantàstic
pega't un capbussó.

Nosaltres ens hem prés la llibertat de fer-la una miqueta més curta i adaptar-la a la nostra edat. :)


ELS CEFALÒPODES:

La nostra companya Ainara és molt faenera i ens ha portat a classe un full molt ben estructurat on es destaquen les característiques d'aquestos animals i alguns exemples i imatges molt interessants. Molt bé Ainara!
TRANSPLANTEM UNA PLANTA:


Ja fa quasi tres mesos, fent-ho coincidir amb el dia de l'arbre,  transplantàrem una planta, més concretament Murta. als jardins de la nostra escola. El nostre company David A. ens ha resumit molt bé en un full els passos que seguírem perquè tots ens eixira bé. Punxeu damunt de la imatge i veureu com ho ha resumit:


CREIXEN I CREIXEN...

Ja fa quasi 1 mes que vam plantar a classe unes llavors seguint les instruccions que vam llegir al llibre de valencià. Vam dur a classe un got de plàstic, cotó en pèl i una llavoreta (meló, fessols o llentilles) i ens vam posar mans a l'obra.

Hem estat seguint el procés de les nostres plantes amb molta atenció i regant-les cada 4 o 5 dies. Quina ha sigut la nostra sorpresa a l'observar que depenent de la llavor han sorgit més prompte o més tard!
Vos deixem unes fotos per observar-ne el procés de creixement:
 LA MARJAL DE GANDIA

Hui, 6 d'abril del 2011, hem anat d'excursió a la Marjal de Gandia i ens ho hem passat d'allò més bé. 
Nosaltres hem anat amb l'autobús més menudet i ens esperava una sorpresa que no esperàvem... No! Una abella! Tots ens hem posat d'allò més nerviosos, però no es preocupeu, l'abella no s'ha menjat ningú. 
Només arribar hem pogut esmorzar per després anar a visitar totes les aus que allí ens esperaven. Hem vist colls verds, coriguers, fotges i polletes d'aigua. Pot ser, una de les coses que més ens ha impressionat han sigut les cries de l'ànec collverd que no tenien ni una setmaneta de vida. 
Després de tota aquesta visita guiada hem estat a l'aula natura on hem repassat el cicle de l'aigua i també hem jugat amb un joc per estalviar aigua i conduir-la perquè arribe bé als cultis.

Després de tota aquesta visita podem traure com a idees principals:

* L'aigua que trobem estancada s'anomena ullals i prové de baix de terra.
* L'aigua dels ullals és aigua dolça que s'emmagatzema davall del sól desrpés de les plogudes.  
* Si visitem la Marjal pel nostre compte hem de saber que no s'ha de cridar i tampoc donar-los menjar als animals perquè pot fer-los mal.
* Hem d'estalviar aigua.

  
VISITEM LA DEPURADORA

El passat divendres 1 d'abril, tot l'alumnat de 2n vàrem visitar la depurada del poble. Va estar una eixida d'allò més entretinguda, ja que anàrem caminant i observàrem el terme de Xeraco. 
A la depuradora vam aprendre moltes coses, però pot ser una de les més importants ha sigut que aquesta servix per convertir l'aigua bruta en neta. 
Ací vos deixem unes fotografies de l'eixida i més endavant vos ensenyarem els escrits que realitzem al voltant d'aquesta excursioneta.  

NEUS GUANYA!

A la nostra companya Neus li encanta jugar als escacs. Podríem dir que és el seu esport preferit; per això sempre mira el cel perquè ploga i poder quedar-se a classe jugant!
Fa poc de temps va guanyar el seu primer trofeu en aquest esport i es per això que volem donar-li l'enhorabona i animar-la perquè continue igual. Moltes felicitats!


També felicitar a Mª Amparo que no va poder aconseguir un trofeu però si un diploma on reconeixen el seu esforç i dedicació en els escacs. Molt bé!

LES COSES QUE ENS INTERESSEN 29-3-2011

Hui han vingut a l'escola un parell de policies a fer-nos una xarrada per tal d'informar-nos al voltant del seu treball però també de les normes que cal que complim sent vianants i conductors. A la nostra classe hem decidit fer-ne unes redaccions i uns dibuixos per tal d'informar-vos personalment del que hem aprés. Però tanmateix, alguns de nosaltres encara estem molt il·lusionants i interessats en les llavoretes que vam plantar. És per això que també podreu gaudir de la lectura d'algunes redaccions al voltant de les plantes.

Sara
Sara 2

Mohamed 1


Mohamed 2


Marc P.
Júlia
Fernando
                                          

Betania
    
Betania 2
Ainara
Ainara 2
Neus
Neus 2

EXCURSIÓ A L'ALBUFERA

Quina llàstima l'excursió del passat 16 de març! Estàvem tots d'allò més il·lusionats en visitar el parc natural de l'Albufera de València però, sobretot pujar a la barca i fer-ne un passeig. Ens havíem preparat fins el pa perquè els ànecs ens seguiren... 
Eixírem de Xeraco a les 9.15 del matí i encara no havíem arribat al Palmar i ja estava plovent. Férem una miqueta de temps esmorzant esperant que parara la pluja però, no va parar, es va fer més forta. Així que no ens va quedar un altre remei que tornar-nos-en fins al poble una altra vegada. Ah! Vam portar la pluja a Xeraco, perquè va ser arribar nosaltres i posar-se a ploure.
Tots esperem que l'excursió de la tercera avaluació ens isca en un millor oratge i almenys, poder gaudir de la sortida.
  UN DIA A LA MUNTANYA

A la muntanya hi ha plantes curatives que, com indica el seu nom, serveixen per a curar malalties, virus, constipats, nervis i inflamacions. 
Els noms de les plantes curatives que hem averiguat  són: aloe vera, camamilla, tila, romer, orenga, cua de cavall, timonet, pebrella, raïm de pastor, marialluïsa, menta, fenoll, dent de lleó, herbasana... entre moltes més.
Així que no s'ho penseu, opteu per les plantes per curar les vostres malalties.

LES PLANTES SÓN BONES PER A LA SALUT.

Zaira, Ainara i Mª Amparo. 2n C

ELS MAMÍFERS I LES AUS

Per repassar els mamífers i les aus a classe vam decidir realitzar unes fitxes on anotar les característiques de cadascun dels animals que escollirem. També hem fet un mural a classe on hem anat col·locant cadascun dels retalls d'animals que hem portat a l'aula al lloc on li corresponia atenent a les característiques. El resultat ha sigut molt satisfactori, tant el que vegem sobre el paper com el que fa referència a l'adquisició de coneixements. Mireu si estem contents que ací vos deixem una xicoteta mostra del nostre treball! De segur que vos agrada moltíssim! 

Si punxeu damunt de la imatge es fa més gran.
REPÀS DE LES PLANTES.

Les plantes tenen tija i arrel. Necessiten aigua, terra i sol per a poder viure. Hi ha plantes que tenen fruits i llavors. A classe hem aprés que que les plantes que tenen la tija fineta i verda s'anomenen herba. Les plantes que tenen la tija fineta però de color marró són arbustos i els de la tija grossa i marró són arbres. A més a més, algunes fulles a la tardor també es fan de color  marró, que són les fulles que anomenem caduca.

Nina 2nC

AINARA REPASSA A CASA

Ainara ha repassat a casa conceptes que s'han treballat a coneixement del medi i ens ha dut a classe un esquema amb pegatines que ha elaborat.
A que està molt xulet! Bona tasca a casa Ainara!


LUCIA ENS DIBUIXA LES PARTS D'UNA PLANTA

La nostra companya Lucia ens ha dibuixat una planta i ens ha remarcat la importància de regar-la tots els dies i deixar que li done el sol per tal que puga crèixer. 
La planta que ens ha dibuixat és una favera:


DIBUIXOS DEL SAMBORI

Com tots els anys, hem participat al concurs del Sambori. Aquest any el conte guanyador ha sigut el de Lucia, encara que la desició final ha estat molt disputada perquè hi havia  de molt bons i ens costava decidir-nos. A partir del conte guanyador tots els alumnes i les alumnes de la classe han fet un dibuix, sent el guanyador aquesta vegada Marc P.
Enhorabona a tots pel treball realitzat! 

BETANIA
DANI

JENNIFER
FERNANDO
SARA


ZAIRA
DAVID P.
NINA
NEUS
SANDRA
Mª AMPARO
AINARA
  

MOHAMED


JÚLIA
MARC T.  MOHAMED ENS ESCRIU SOBRE LES ESCOLES DEL MARROC
El nostre company Mohamed ja sabeu que va nàixer al Marroc. Ara ens conta a través del blog com són les escoles del seu país.

LES PLANTES
En l'enllaç que teniu més cap avall s'explica com plantar una llavor per veure com creix una planta. Animeu-vos i ensenyeu-nos-ho a classe!
http://www.primaria.librosvivos.net/El_crecimiento_de_las_plantas.html


L'INSTRUMENT DE Mª AMPARO
Requint
Jo toque el requint al musical del meu poble. Per ara encara no he entrat a la banda però no tardaré molt. El requint és un instrument de vent fusta i necessita d'una canyeta simple per a què sone. Aquest és el germà menut del clarinet i per tant, sona més agut.
Boquilla
El primer dia que vaig agafar el requint hem van ensenyar 6 notes, que eren les més fàcils. Aquestes notes eren: do, re, mi, fa, sol i la. 
Quan sàpiga tocar més vos deixaré una audició i que més xiquets s'animeu a estudiar música. 

Mª Amparo 2nC

 

EL RACONET DE SANDRA

La nostra companya Sandra s'ha compromés en fer que el blog funcione i ens porta tots els dies reflexions d'allò que ha vist a les notícies de la televisió. Ella ha trobat una altra manera de vore-la i enriquir els seus coneixements. Amb la seua aportació esperem que tots se n'assabenteu de moltes més coses. A llegir!

"El sol": El sol és una gran bola de calor. Si la Terra parara de girar el Sol ens cremaria i acabaria amb les plantes, els éssers humans i gran part dels animals. Els únics que sobreviurien serien les panderoles i les rates. No vos pareix curiós?


"En un altra planeta hi havia vida": Crec que fa molts anys existia la vida en uns altres planetes però, degut a què gastaven molta aigua va passar un fet terrible i va desaparèixer. En Mart ara han trobat un bassal d'aigua on han trobat vida microscòpica( bitxets menudets).

" Estem oblidant els boscos":  La major part dels boscos d'Espanya estan bruts i descuidats, bé siga perquè els seus propietaris no volen o no poden gastar-se els diners que costa netejar-los. Entre tots ens hem de conscienciar que la natura fa que els éssers humans pugam viure.

" La pluja, la neu i la rosada venen del mar que és on més aigua hi ha. L'aigua del mar s'evapora i puja als núvols. Quan els núvols estan baixets caurà la rosada, quan estan dalt caurà la plutja, però si fa molt de fred aquesta es convertirà en neu. Sempre que ploga, neve o caiga rosada, aquesta aigua sempre acabarà al mar i tornarà a començar el procés."

Sandra 2nC

DIBUIXOS DE LA CISTERNA