RECOMANACIONS
Als pares i mares de l'alumnat de 2n de primària:
Com que aquest curs l'objectiu prioritari del centre és fomentar l'hàbit lector i el gust per la lectura, vos adrecem una recomanació de lectures adequades a l'edat dels vostres fills. Esperem que vos siga útil.
AUTOR/A
TÍTOL
EDITORIAL
SINOPSÍ
Carl Norac i Ingrid Godon

La meua mare és màgica.


Símbol editors
Quan tinc malsons, fa fugir els monstres; quan em faig mal, em fa un petó a la ferida i se’m cura, quan li dic un secret a l’orella, l’endevina abans que acabi d’explicar-l’hi… Això és màgia.
I la teva mare, també és màgica ?
Victor Raga
Ara sí que m'has tocat el nas!
Bromera
El senyor Cantalombardi ensenya a Martí i a Helena la importància dels cinc sentits. Però Martí està preocupat per una altra cosa. El seu cos i el de la seua veïna no són iguals. Per això vol tenir una conversa d’home a home amb el senyor Cantalombardi i que li aclarisca algunes coses.
Longour, Michelle
El cos.
Cruïlla
Totes les curiositats sobre l'interior de l'organisme, les seues funcions i l'aspecte exterior de les persones s'hi analitzen, a través de rodes que giren, finestres que s'obrin i solapes que es despleguen.
Alton, Steve
El cuerpo humano en pop up: sistemas respiratorio i circulatorio.
SM
Un llibre amb escenes tridimensionals, que ofereix un fantàstic viatge per l'interior del cos humà i que permet conéixer els mecanismes implicats en la respiració i circulació.
Ledu, Stéphanie
Petita enciclopèdia dels infants del món.
Cruïlla
Una petita i pràctica enciclopèdia que mostra la diversitat de costums, famílies i aliments que hi ha al món.
Mercé Viana
Laia una xiqueta moolt exagerada.
Bromera
A Laia l'entusiasmen les coses grans, i si són enormes... encara li agraden més! És una xiqueta mooolt exagerada, però descobrirà que les coses menudes també poden ser fantàstiques. Això sí, serà en una GRAN aventura.
Miguel Vázquez Freire
Jo de major vull ser ...
Bromera
Tot el món pregunta a Jordiet què vol ser quan siga major. I tot el món dóna una resposta abans d’escoltar què en pensa ell. Però, quan per fi ho sap, quina sorpresa s’emportaran els seus pares!
Patxi Zubizarreta
Fúria.
Bromera
El pare de Carles és genet i corre en el Grand National. Sa mare està preocupada perquè ha descobert que Carles només té una amiga, la televisió, que vol veure tothora. Un dia, se'n va la llum i és com si s’acabara el món. No hi ha televisió! Però la sorpresa que li han preparat farà que s’oblide de tot.
Enric Lluch
La bruixa.
Bromera
La bruixa Marruixa no para de ficar-se en embolics. L’últim ha sigut en la casa de xocolate de Hansel i Gretel, on ha demanat el trasllat. Què farà la bruixa Manaire quan sàpia que ha deixat el conte de cap per avall?
Enric Lluch
El vampir.
Bromera
El vampir Ladislau té un problema: els seus claus no estan afilats i així ni fa por ni pot mossegar colls suculents. I és que la vida de vampir també pot ser molt dura!
Enric Lluch
L'home del sac.
Bromera
L’ofici d’home del sac ja no és el que era. Ni l’aspecte descurat ni la cara de roín són prou per a fer por als xiquets més revoltosos. I damunt estan massa prims per a menjar-se’ls!
Enric Lluch
El fantasma.
Bromera
El comte de la Mantellina necessita un fantasma que vigile el seu castell i tinga a ratlla el seu fill trencatot. El candidat perfecte resultarà ser un inquilí d’allò més llépol i renegador.
Antoni Albalat
Quines bèsties!
Bromera
Anguiles, crancs, grills, granotes, balenes... Quines bèsties que s'han amagat entre les pàgines d'aquest llibre! Bèsties i bestioles que busquen lectors amb ganes de descobrir la natura a través del món màgic de la poesia. Un divertit safari de paper on trobareu els animals més entremaliats i juganers.
Agustín Fernández Paz
Fantasmes al passadís.
Bromera
Marina sap que al passadís de sa casa hi ha fantasmes. Ella els veu totes les nits quan va al bany, i passa molta por. El problema és que la resta de la família no la creu. Si poguera fotografiar-los...
Vicente Muñoz Puelles
Els animals de la ciutat.
Bromera
És la Nit de Nadal i Ricard s’ha perdut. Sort que recorda els animals que hi ha a la ciutat, els seus amics: els lleons de Correus, l’àguila de l’estació, el lloro del mercat, els ànecs de la font… Ells l’ajudaran a orientar-se.
Braulio Llamero
Clara no para.
Bromera
Clara és una nana petana i no està quieta ni un segon: prem els botons de la tele, tomba les figuretes de la iaia i, quan li posen música, no deixa de ballar. La seua germana diu que és com un motoret, una excavadora i un terratrèmol, encara que les dos juntes es diverteixen una barbaritat.
Lolita Bosch
Aquest gos és tot un jardiner.
Bromera
Aquest gos té unes habilitats molt especials! Cada nit, sense que els amos se n’assabenten, es dedica a treballar l’hort: arranca les males herbes, té cura de les tomaqueres..., però quan arriba el dia, està molt cansat. Com s’ho farà?
Fina Girbés
Poemes de butxaca.
Bromera
Dins d’una butxaca caben coses menudes. Però no sols de grandària, no! També hi ha moments, desitjos, situacions, objectes, que són fugaços, senzills, fràgils... En definitiva, de butxaca. Si lliges aquests poemes, de segur que hi estaràs d’acord!
Enric Valor
Joan Ratot.
El Bullent
Quan encara parlaven els animals, les plantes i les aigües, Joan-Ratot i la seua dona, la rateta Torna-per-més vivien a la Serra de Castalla.
Només amb el lloc que havien triat per viure, tenia el matrimoni un fort motiu de felicitat.
Però, un mal dia Joan-Ratot caigué dins l'olla i un seguit de desgràcies començaren a succeir-se per aquest fet...
Emili Teixidor
Cada tigre té una jungla.
Cruïlla
Una tarda, tornant de l’escola, en Janot i la Núria troben la cova on viu el tigre. De seguida es fan molt amics i el tigre els explica la seva història i el secret de la seva jungla. Un dia l’àvia els fa saber que ella també té una jungla. A poc a poc els dos infants van comprenent el significat que té la jungla per a cadascú.
Elena O'callaghan
Bestieses i animalades.
Cruílla
Un enorme gat negre i un geniüt buldog desencadenen un seguit de bestieses i animalades. En Pere seguirà amb interès les peripècies dels protagonistes.

Christine Nöstlinger


Estimada iaia , la teua Susi.
Cruïlla
La Susi és a Grècia, de vacances, i cada dia escriu una carta a la seva àvia. La Susi està molt contenta perquè aviat veurà el seu amic Paul. Però, quan es troben..., les coses no són com ella es pensava.
Maria Hernández Ponte
Pupi quiere ser futbolista.
SM
Pupi, el extraterrestre, se convierte en futbolista en una aventura llena de humor y amistad.
Maria Hernández Ponte
Pupi y sus ideas.
SM
La habitación de Pupi está llena de juguetes y Conchi le pide que los recoja. El pequeño extraterrestre, obediente, hace lo que le piden pero... a su manera. ¿Qué brillante idea se le habrá ocurrido esta vez? Un cuento que pone de manifiesto la necesidad de colaborar en las tareas del hogar.
Maria Hernández Ponte
El tesoro de Pupi.
SM
Conchi está muy contenta con Pupi y le dice que es un tesoro, pero él no tiene muy claro qué significa eso. Cuando sus amigos se lo explican él decide esconder su propio tesoro ¿Qué será? Pupi, el extraterrestre, enseña que ayudar siempre es necesario.
Maria Hernández Ponte
Pupi al rescate.
SM
Pupi ha perdido a su mascota. Lila, la mascota de Pupi se ha perdido durante una visita en el museo. ¡Y todo apunta a que está dentro de un cuadro! ¿Estará con la mujer Cubista de Picasso?Pupi y sus amigos tendrán que poner en marcha toda una operación de rescate, mientras que el lector tendrá que resolver acertijos, salir del laberinto, interpretar un código secreto y mil cosas más...
Maria Hernández Ponte
Pupi en busca del silencio.
SM
Una nueva aventura de Pupi en la que tendrá que enfrentarse al Monstruo del Silencio
Maria Hernández Ponte
Pupi en la playa.
SM
Pupi nunca ha estado en la playa, por eso se siente emocionado con la invitación de Bego y Blanca: pasar unas vacaciones junto al mar. Además, está deseando participar en todos los juegos y competiciones que allí se organizan. Y él, como siempre, ¡la va a organizar!Un libro divertido y lleno de sorpresas.
Maria Hernández Ponte
¡ Quiero un hermanito!
SM
Juan quiere tener un hermanito, lo está deseando. Pero ¿qué puede hacer si sus padres no escuchan sus peticiones? Y, de pronto, alguien le habla de una semilla que hay que plantar. Así que el chico le pide a su abuelo, un enamorado de las plantas, que le acompañe a la jardinería para comprar una semilla y, luego, intenta plantarla en la tripa de su madre mientras ella duerme la siesta. Pero, claro, ella se despierta cuando Juan la riega para crezca.
Ledu Stéphanie
La meua enciclopèdia dels animals.
Cruïlla
Està minienciclopèdia presenta més de 150 animals en els seus hàbits naturals. Descobrix la diversitat de la fauna a través de textos breus i fotos sorprenents.
Baussier Sylvie
¿Cómo crecen los animales?
SM
És un llibre amb solapes, finestres i molts elements interactius perquè el xiquet esbrine moltes coses sobre els animals.
Chanut Emmanuel
Los secretos del agua.
SM
Un llibre divertit perquè els menuts facen experiments i descobrisquen els secrets de l'aigua.
Guidoux Valérie
De dia i de nit.
Cruïlla
Este llibre interactiu desvetlla com es succeïxen el dia i la nit a la Terra. Totes les curiositats d'este procés s'analitzen en este llibre, que conté rodes que giren, finestres que s'obrin i solapes que es despleguen.
Els contes de Pupi, de l'editorial SM, ja estan editats en valencià!!